Hlavní obsah
Článek

Pamatujete na tehdy dvanáctiletého roztomilého klučíka Františka Šimčíka, který v roce 2010 uchvátil porotu Česko Slovensko má talent svými neuvěřitelnými tanečními kreacemi? Mladík z dětského domova před třemi lety dojal svým příběhem i tancem celý národ. Z roztomilého klučíka je tři roky po soutěži patnáctiletý hezoun s vypracovanou postavou, a navíc slaví úspěch na prknech, která znamenají svět!

Má devět sourozenců, jeho spolu se sestrou Věrkou rodiče odložili do dětského domova a nezajímají se o ně. I když Fanda neměl na růžích ustláno, bral si taneční lekce, aby se přiblížil svému idolu Michaelu Jacksonovi. To se povedlo, a nyní dokonce exceluje ve Stavovském divadle. „Dostal se na Taneční konzervatoř v Praze a účinkuje ve Stavovském divadle ve hře Petr Pan. Musím ho pochválit, pořád na sobě pracuje,“ potvrzuje ředitel Dětského domova Lipová Leoš Moravec, že mladíkovi nestoupla sláva do hlavy a na své budoucí zářné kariéře maká.

Kromě školy, které občas věnuje i dvanáct hodin denně, stále dostává nabídky zatančit na nejrůznějších akcích. A i když to v jednu chvíli vypadalo, že vztahy mezi ním a porotkyní Lucií Bílou, kterou svým výkonem nadchl, a rozhodla se ho v rozvíjení talentu podporovat, ochladly, ve finále mu dost pomohla.

„Ke studiu ho přemluvila Lucie Bílá, Fandovi se moc nechtělo,“ říká ředitel a „strejda“ Fandy, na kterého pubertální tanečník nedá dopustit.

Reklama

Další články

Načítám