Hlavní obsah
Článek

Zpěvák (a fotograf) Peter Nagy (64) využil nabídky svého kamaráda, Čechoaustralana Petra Vítka, a vydal se na turné po Austrálii. Oproti roku 2009, kdy v této zemi hostoval poprvé, však nyní spojil příjemné s užitečným a koncertní šňůru doplnil cestováním po zemi protinožců

"Chci Austrálii co nejvíce poznat," hlásil před odletem Peter Nagy. "Užiju si tedy nejen fantastickou atmosféru koncertů, ale taky všechno, co k Austrálii patří," sliboval si. A slib splnil. Zpěvák si skutečně užívá; procestoval již značnou část horkem rozpálené země, ochutnal místní speciality, dokonce se učí jíst hůlkami, protože v restauraci prostě příbor nedostává, a také se stihl zamilovat.

"Jestli čekáte, že mě láska potkala při mém pobytu v letovisku Cairn, na nejkrásnějších plážích Austrálie, mýlíte se. Zamiloval jsem se do všudypřítomných klokanů a docela vážně uvažuji nad tím, že si jednoho odvezu domů," smál se Nagy.

Ani na svůj fotoaparát zpěvák nezapomněl, před jeho objektivem však tentokrát nebudou pózovat modelky, ale zajímavosti země, kterou hodlá procestovat křížem krážem. Samozřejmě v době mezi koncerty. Ty má za sebou zatím tři. Veleúspěšné vystoupení měl v Perthu, kde musel třikrát přidávat.

"Zpívat a hrát na kytaru hodinu a půl v kuse je docela šichta," svěřil se Peter Nagy. "Když ale vidím, že se mnou fanouškové zpívají, že tančí na moje písničky, je to tak skvělé, že najednou zvládnu i ty přídavky," dodal.

Koncert v Perthu se konal v klubu polské kultury, který v roce 1973 založil papež Jan Pavel II. Stejnou atmosféru měly i koncerty v Adelaide nebo Melbourne a Peter už se těší na další. Úplně poslední koncert je naplánován na 31.10. v Sydney. Do té doby hodlá oblíbený zpěvák dostát svému slibu a poznat z Austrálie, co jen se dá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám