Hlavní obsah
Článek

Herečka Martina Hudečková (49) se opravdové lásky dočkala až ve zralém věku. Režisér Juraj Herz (79) v ní na sklonku kariéry našel novou životní inspiraci.

Poměr mezi legendárním filmařem a hvězdou vedlejších rolí byl dlouhou dobu veřejným tajemstvím. Dnes už se ovšem Martina Hudečková ke svému životnímu partnerovi hrdě hlásí. Herz ji sice zpočátku označoval za kamarádku, ale jejich vzájemné city jsou podstatně silnější.

K seznámení tohoto páru přitom došlo za podivných okolností. Hudečkovou Herzovi do cesty přivedla jeho bývalá žena Tereza Herz Pokorná, když obsazovala jeho film Habermannův mlýn. Hudečková roli získala a při natáčení snímku o poválečném odsunu sudetských Němců přeskočila jiskra.

Martina Hudečková je dnes sympatickou boubelkou, ale kariéru překvapivě odstartovala rolemi pohádkových krásek. V 80. letech měli režiséři slabost pro její štíhlou postavu a nevinnou tvář, a tak šla z role do role. K jejím nejznámějším pohádkám patří Nevěsta z obrázku, O líné Nitce a prstýnku s rubínem či Spící princ.

S přibývajícím věkem Hudečková dozrála do rolí dobráckých matek, k nimž jí dopomohla její plnější postava. Úspěšná je také na poli dabingu, svůj hlas propůjčila například Renée Zellweger v Deníku Bridget Jonesové.

Reklama

Další články

Načítám