Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Polovinu života strávila tato dnes dvaadvacetiletá Skotka bojem s anorexií. Nemoc u ní totiž udeřila velmi brzy - už v deseti letech. Anna McVicar ze skotského Prestwicku v té době vážila pouhých 19 kilogramů.

Vše začalo v době, kdy musela přestoupit na novou školu, což jí způsobilo psychickou újmu. Ve dvanácti byl její stav tak vážný, že zkolabovala a musela si několik týdnů pobýt v nemocnici. Ve čtrnácti, kdy vážila pouhých 25 kilogramů, jí začaly stávkovat tělesné orgány a ona opět musela do nemocnice Gartnavel Hospital v Glasgow. Tam strávila dlouhých osm měsíců. Nemocnici opouštěla až ve chvíli, kdy se ručička na váze zastavila na 44 kilech. Anorexie u ní ale udeřila znovu a o rok později už měla znovu jen 25 kilogramů. Následovalo tříměsíční léčení.

Nemoci se ale nezbavila a další kolaps přišel v devatenácti, kdy jí už lékaři na lůžku nemilosrdně sdělili, že pokud okamžitě nezačne jíst, zemře. „Šokovalo mě to a v tu chvíli jsem se rozhodla, že můj boj s anorexií už trvá příliš dlouho. Musela jsem s tím něco dělat, nebo zemřít,“ uvědomila si Anna. Jak řekla, tak také udělala. Cesta to byla dlouhá, ale po mírných krůčcích se jí nakonec podařilo polykat sousta a začít se stravovat téměř normálně.

„Jsem opravdu šťastná, že jsem nakonec pokořila tuto nemoc.“ říká dnes McVicar, která se současnou váhou 57 kilogramů začíná žít od začátku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám