Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Anna K. (59) je v posledních týdnech pořád v jednom kole. Připravuje se na akustické turné po divadlech a podílí se na druhé vlně kampaně proti rakovině prsu.

„Kampaň tehdy strašně zafungovala a měla obrovskou zpětnou vazbu, nechci být moc patetická, ale pár zachráněných životů bych si možná mohla někam tam nahoře připsat, což mě strašně hřeje na srdci, myslím, že to je nejvíc, co může v životě být,“ rozpovídala se v pořadu Limuzína dobře naladěná zpěvačka.

Anna K. chce neustále motivovat ženy a dívky, aby chodily na preventivní gynekologické prohlídky. Ona sama totiž prevenci podcenila. Pokud by byla více informována, určitě by na prohlídky chodila mnohem dříve.

„Radím jim, ať jdou dřív, jednoznačně, je to vážná věc, už kolem třiceti let by se o to holky měly zajímat, nenechat se odbýt,“ míní zpěvačka s tím, že preventivní prohlídky až od pětačtyřiceti let jsou příliš pozdě, protože rakovina může udeřit mnohem dřív.

„Jsou to jednoduchý počty: přijdeš včas, žiješ, nepřijdeš včas, jsi mrtvá,“ uzavřela drsně, ale trefně Anna K.

Jaké chystá Anna K. hudební novinky a jaký životní sen si nedávno splnila, se dozvíte už dnes večer na Óčku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám