Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svou kariéru odstartoval tento dnes třiašedesátiletý anglický zpěvák a textař ve skupině Genesis jako její frontman. V 70. letech však kapelu opustil kvůli manželce Jill a jejímu těžkému porodu. Po nesouhlasu kapely s jeho krokem usoudil, že zkusí raději sólovou dráhu. Jeho nejúspěšnějším albem je So z roku 1986 s hitem Sledgehammer, který získal devět cen MTV na MTV Video Music Awards v roce 1987 a rovněž je nejhranější písní v celé historii této hudební stanice. Možná už tušíte, že pro české fanoušky dnes v metropoli zazpívá Peter Gabriel.

Během let stihl Gabriel posbírat mnohem více ocenění, namátkou vyberme tři Brit Awards, šest Grammy či třináct cen MTV. Vedle hudby se ale aktivně věnuje také charitě. V roce 2006 jej dokonce laureáti Nobelovy ceny ocenili titulem Man of Peace, který se uděluje významným osobnostem, jež se dlouhodobě zapojují do boje za lidská práva.

Peter Gabriel se vydal na evropské turné u příležitosti 25 let od vydání legendárního alba So. Do Česka se vrací po devíti letech. Fanoušci se mohou těšit na jeho největší hity, které s ním na pódiu odehrají basista Tony Levin, kytarista David Rhodes a bubeník Manu Katché.

Reklama

Další články

Načítám