Hlavní obsah
Článek

Atletická legenda, pořádný obr a sportovní idol osmdesátých let Imrich Bugár (58) všechny překvapil, když přijal nabídku České televize tančit ve StarDance. Zatímco účast fešáka Ondřeje Brzobohatého, jeho krásné přítelkyně Taťány Kuchařové či vtipné herečky Anny Polívkové se v této soutěži dala očekávat, statného diskaře si ve StarDance uměl představit jen málokdo.

Už teď je ale jasné, že charismatický sportovec zpestří celou soutěž. A nejen to, řada lidí už ho rovnou pasovala mezi černé koně StarDance.

Bugár bere svou účast v taneční show velmi vážně a rozhodně v ní nechce hrát jen druhé housle. Od své partnerky Jitky Šorfové dostává každý den pořádně do těla a trénuje jako o život.

A protože ho proslavil hod diskem, nečiní mu sebemenší problém ani zvedačky a házení partnerky do vzduchu, byť poněkud jiným způsobem než byl doposud zvyklý. "Nedokázala jsem si představit, jak se dá v tanečním rytmu rozvlnit 195 centimetrů a 120 kilo živé váhy," shrnula první dojmy ze svého tanečního partnera Šorfová. Tréninkové dávky „českého diskobola“ si prohlédněte v naší fotogalerii.

Bugár se může spoléhat zejména na hlasy od divaček, které pamatují jeho stříbrnou medaili z olympiády v Moskvě či zlato z mistrovství světa i Evropy. Na svém kontě má i šest vítězství v anketě Atlet roku a v roce 1982 byl navíc zvolen Sportovcem roku. Jak se mu povede ostrý start ve StarDance, udivíme už za necelý měsíc.

Reklama

Další články

Načítám