Hlavní obsah
Článek

Od premiéry prvního dílu seriálu Sex ve městě už sice uběhlo 15 let, ale Kristin Davis (48) bude navždy spojovaná s postavou Charlotte. Stejně jako ostatní tři protagonistky hlavních rolí totiž na jinou výraznější roli stále čeká.

Kristin Davis se s kultovním televizním projektem Sex ve městě rozloučila dvěma stejnojmennými filmy. Naposledy se se Sarah Jessicou Parker, Kim Cattrall a Cynthiou Nixon setkala v roce 2010 a poté se spíše než natáčení začala věnovat charitativní činnosti.

Založila vlastní nadaci na záchranu slonů a nosorožců a díky slávě získané seriálem Sex ve městě, který je k vidění na kanálu Prima love, získává prostředky na boj proti pytlákům. V Keni se dokonce ujala sloního sirotka.

„Lidé si vůbec neuvědomují, že sloni mohou do 12 let vymřít! Každých patnáct minut je jeden slon brutálně zabit, a to jen pro kousek vzácné slonoviny. Jejich smrt je často brutální, protože pytláci je napadají jedovatými šípy, oštěpy a zbraněmi,“ říká smutně představitelka Charlotte.

Kristin trápí, že tresty za pytláctví jsou velice nízké, a sloni jsou tak brutálním způsobem likvidováni. „Když jsem se byla podívat na slony v roce 2011, viděla jsem místa, kde pytláci vyrobili pasti z elektrického drátu, který přivázali ke stromu poblíž nějakého napajedla. Slon se do pasti chytil, chodil bezradně kolem stromu, a pomalu umíral. Pytláci čekali nedaleko, dívali se na něj a pili kávu. Když slon zemřel, mačetami mu rozsekali obličej, aby se dostali k hluboko zasazeným klům,“ řekla smutně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám