Hlavní obsah
Článek

Když Marek Vašut (63) moderoval večírek u příležitosti prodloužení výstavy Marilyn Monroe (†36) v Praze, tak se nečekaně rozněžnil. Herec se totiž nechal slyšet, že má s legendární americkou herečkou společné vzdělání.

„Musím se přiznat, že jsem vlastně spolužák Marilyn Monroe. V devadesátých letech jsem v New Yorku navštěvoval hereckou školu Lee Strasberga, kde studovala i ona," prohlásil s lehkou nadsázkou Vašut.

Sexuální bohyně se v čase svých studií v padesátých letech pochopitelně nepotkávala s Markem Vašutem, ale jejími spolužáky byly spíše jiné hollywoodské ikony. Touto školou prošli například James Dean, Dustin Hoffman, Montgomery Clift, Paul Newman, Robert De Niro nebo Al Pacino (zmíněný institut navštěvovala mj. třeba i Pavlína Němcová (52)).

„Třída, ve které se Marilyn účastnila hodin herectví, nese název ’Marilyn Monroe Room’. V roce 1990 tam bylo ještě originální vybavení a původní sedačky. Bez uzardění můžu říct, že jsem studoval ve třídě jako slavná herečka," vzpomíná na šťastné období na počátku devadesátých let český herec. Marek Vašut je dlouholetým obdivovatelem Marilyn Monroe. „Není muže, který by na pár minut ve svých nejšílenějších vlhkých snech po ní nezatoužil," říká Vašut.

Reklama

Další články

Načítám