Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ještě den před smrtí plánoval textař Zdeněk Rytíř (†69) velký návrat na scénu. Náhlý infarkt to ale muži, který měl chronické problémy s dýcháním a poslední léta musel být napojený na plicní ventilaci, nedovolil. Super.cz vyzpovídal kamaráda a kolegu Rytíře Petra Soukupa, který byl možná tím posledním, kdo kromě rodiny se spolupracovníkem Gotta, Pilarové nebo Janů hovořil.

„Den před jeho smrtí jsme se bavili o tom, že mu přepíšu všechny naše společné videoklipy, které jsem režíroval a ke kterým on napsal texty. Chtěl si je pouštět. Také mi říkal, že se cítí mnohem líp a že by zase konečně chtěl začít něco dělat. Navrhoval, že bychom mohli udělat sérii rozhlasových občasníků, protože se v hudbě výborně vyznal,“ svěřil se Super.cz Soukup.

„Já se znovu naučím chodit a rozjedeme znovu spolupráci,“ říkal mu Rytíř, který s vážnou nemocí bojoval šest let.

„Zdeněk vždycky říkal, že zdraví je součástí talentu, a tak se styděl za to, že je nemocný. Nechtěl nic točit na kameru, odmítal, aby ho někdo viděl, když z něj koukaly trubičky. Po těch letech to byl tedy velký pokrok, když chtěl zase začít pracovat,“ uvedl Soukup.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám