Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Měli jsme neodbytný dojem, že v představeních muzikálů, které se uvádějí v Divadle Broadway, i v těch, jež stejná produkce hrála v sousední Hybernii, nikdy v premiérovém obsazení nechybí rocker Pepa Vojtek (58). Vyvedl nás ale z omylu.

"Tak Broadway je moje domovské divadlo, kromě hraní s kapelou neúčinkuji nikde jinde. A v čem hrát budu, nebo nebudu, se vždycky dohodneme s producentem Oldou Lichtenbergem. Takže úplně všude jsem nebyl. Teď si vzpomenu na dva tituly - Adéla ještě nevečeřela a Je třeba zabít Davida," vysvětloval Pepa po premiéře muzikálu Mata Hari, kde ztvárnil manžela ještě mladinké Margarety, než se stala slavnou tanečnicí a špionkou.

Zpočátku, kdy hrál například ve Třech mušketýrech nebo Kleopatře, se ještě v jeho podání dalo jen stěží mluvit o herectví. Role to ani tolik nevyžadovaly a jednotlivé scény byly spíš sérií pěveckých stand-upů. Teď je ale jiná doba a i zpěvák a lídr rockové kapely se musel naučit hrát.

"Že nejsem vystudovaný herec, je jasné. Ani jsem na žádné lekce herectví nechodil, jen k paní, která mne učila mluvit tak, aby už divák ve třetí řadě netápal, co to vlastně na jevišti plácám. Mám to tak, že si svoje vážné role, jako v Matě Hari, kdy mi umírá syn, musím odžít. Nerozpláču se nebo nerozeřvu na povel. A režisér Radek Balaš to naštěstí ví. Vyzkouším i dvacet variant, než je to správné, takové, jaké to cítím," objasnil nám Pepa. Jestlipak už na něj čekají v Národním?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám