Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Petra Janů (71) se stěhovala z velkého bytu, který měl 150 metrů čtverečních, do bytečku hned vedle o poloviční rozloze. Nevzala si s sebou nic kromě osobních věcí, obrázků a knížek. Když jsme ji byli navštívit, všechno už mělo své místo a my mohli jen obdivovat, že zpěvačka interiér bytu vymyslela sama, nepomáhal jí bytový designér ani architekt.

"Sedla jsem a neuměle jsem namalovala, jaké to tady chci mít, nechala jsem zbourat nějaké příčky, takhle jsem spokojená," vyprávěla. Při zařizování už prý myslela na to, až bude starší a méně pohyblivá. "Proto nemám vanu, ale sprchový kout s různými vymoženostmi jako masážní tryska na záda i na masáž nohou nebo tropický déšť. A také jsem si u české firmy nechala vyrobit hodně vysokou postel. Vstává se z ní mnohem pohodlněji," svěřila.

Všechno ostatní zařízení nakoupila v běžných obchodních řetězcích, nic přehnaně luxusního nevlastní. Nikde se neválejí žádné zbytečnosti a to, co nemá být vidět, se skrývá za posuvnými stěnami vestavěných skříní. "Mám ve skříni pračku, kotel, sušičku i nářadí na malé opravy," řekla nám Petra a také všechno ukázala.

Překvapilo nás, že má vzhledem ke své profesi docela málo bot a rób na vystoupení. "Já si na to zase až tak nepotrpím. Ale pravda je, že na to, že jsem botičková, mám bot opravdu málo," přiznala Petra, kterou v jejích pódiových kreacích uvidíme již brzy na turné s Evou Pilarovou a na vánočním koncertě, který bude mít 17. prosince v pražské Lucerně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám