Hlavní obsah
Článek

Když včera Iveta Bartošová (†48) a Josef Rychtář (65) po svatbě předstoupili před dav novinářů jako novomanželé, usmívali se spolu s oddávajícím starostou a svědky na všechny strany. Rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že se před pár minutami uvnitř budovy uhříněveské samosprávy odehrálo velké drama, kvůli kterému k sňatku málem nedošlo. A viníkem komplikací měl být, jak jinak, Ivetin manžel Josef Rychtář.

Jak se Super.cz dozvěděl hned od dvou zdrojů z radnice, před obřadem vyšilovali jak starosta, tak svědek nevěsty Jan Saavedra. Ten se totiž dozvěděl o svatbě až od Super.cz.

A na radnici se prý kvůli tomu do Rychtáře pořádně pustil. „To snad Pepo nemyslíš vážně, abych se o tom dozvěděl až od novinářů pár hodin předtím? Tohle si ke mně ještě nikdo nedovolil. Jsem hodně zaměstnaný člověk a takovou věc jste mi měli říct minimálně osmačtyřicet hodin předtím. Měl jsem důležitou schůzku, kterou jsem kvůli vám musel rušit. Nevěřili mi. Mysleli si, že si vymýšlím, že až teď jsem se dozvěděl o svatbě,“ vyléval si prý zlost Saavedra.

„Byl neskutečně vytočený a zdálo se mi, že vážně přemýšlí, že ještě vzdorovitě odejde a na ty dva se vykašle. Rychtář se snažil vymlouvat, že to bylo kvůli utajení svatby, na což mu svědek posměšně řekl, ať se podívá z okna na ty davy novinářů, jak se mu to podařilo utajit,“ všiml si náš radniční kontakt. I na záznamu z obřadu je pak vidět, jak je celou záležitostí znechucen.

Sám Saavedra na dotaz Super.cz nepopřel, že k incidentu došlo. „Konfliktem bych to nenazýval, ale samozřejmě jsem se ozval a ohradil jsem se. Přeci jen šlo o svatební den, takže to negradovalo. Navíc nás oba pan starosta umravnil,“ řekl nám léčitel Ivety Bartošové.

Také starosta Milan Coller měl být ze svatebčanů na mrtvici. „Durdil se, protože se o svatbě dozvěděl pouhý den předem. A také kvůli tomu, že asi čekali, že bude novinářům lhát. Říkal, že jako prakticky státní úředník si ve své pozici tohle nemůže dovolit, a proto na přímý dotaz novinářů potvrdil, že ke svatbě ten den dojde,“ dodal další informátor z blízkosti šéfa dvaadvacátého pražského obvodu.

Reklama

Další články

Načítám