Hlavní obsah
David Zápal
Článek

To je tedy vrchol! Před budovou radnice Prahy 22, kde čekali novináři na příjezd Ivety Bartošové (†48), která se zde vdávala, došlo k šokujícímu incidentu. Synáček Josefa Rychtáře (65) Jan si tu razil cestu naprosto nevybíravým způsobem a s úsměvem na rtech do fotografů najížděl. Stačilo málo a došlo by ke zranění. A přítomní policisté? Dělali jako by nic. Chování řidiče, za které by jiného už zavřeli, nechali bez povšimnutí, přestože na něj byli upozorněni a viděli ho.

Ke skandálu došlo před jejich očima, a oni s tím přesto nic nedělali! Policisté, kteří spolu s městskými strážníky hlídali, aby se nikdo nepovolaný nedostal na radnici, kde chtěla mít Iveta Bartošová soukromí, absolutně pominuli své povinnosti a umožnili svou nečinností páchání minimálně přestupku, ne-li rovnou trestného činu.

„Doslova tu najížděl do novinářů a policie mu to beztrestně umožnila. Je jim to evidentně jedno, co dělá. Je to k nevíře,“ hlásí naši reportéři z místa. A když se novináři pánů ptali, zda se jejich chování slučuje s povinnostmi ochránců zákona, jen se inteligentně usmívali.

„Pokud máte k dispozici videozáznam a fotografie, požádáme vás, abyste nám je poskytli. Prověří to naše kontrolní orgány. Nejste jediní, kdo mě o tom informoval. Uvítáme jakýkoliv důkazní materiál, protože to je jinak tvrzení proti tvrzení,“ sdělila Super.cz Jana Rösslerová, mluvčí pražské policie, pod níž Uhříněves spadá.

„Pokud by se někdo cítil být poškozen, může učinit oznámení na nejbližší služebně policie,“ dodala. Tak uvidíme, zda mladému Rychtáři divná jízda, navíc chvíli i s majáčkem, který může používat jen omezený okruh oprávněných osob (policisté, lékaři, plynaři a podobně), projde a zda nebudou pykat i policisté, kteří tomu všemu nečinně přihlíželi.

Reklama

Další články

Načítám