Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nedávný článek Super.cz o tom, že syn herecké legendy Josefa Vinkláře (†76), jemuž je neskutečně podobný, si zahraje v Kameňáku, vyvolal velký zájem čtenářů. Neváhali jsme proto, dali si s Adamem schůzku a nestačili zírat. I když i na původních snímcích ze čtvrtého pokračování slavné filmové komedie bylo vidět, že se potatil, ve skutečnosti je to ještě silnější. Pohledy i gesta – zkrátka jako by Pepíček Vinklář byl opět mezi živými!

„Stává se mi často, že lidem někoho připomínám a nevědí, kam si mě zařadit,“ směje se muž, který je příležitostným hercem. „Natáčení mě baví. Není mou hlavní obživou, ale třeba se stane náhoda a poštěstí se mi i další natáčení,“ říká bývalý majitel firmy na podlahy. Ten je nyní na volné noze, ale živil se i jako profesionální hasič, obchodní zástupce nebo taxikář. „Je pravda, že jsem podobně jako táta dříve žil hodně bujaře. Jemu nescházela zodpovědnost. Mně ano, ale snažím se s tím bojovat,“ směje se sympatický představitel tělocvikáře školy v Kameňákově.

Je otcem jednadvacetiletého Pepíka a jedenáctiletého Adámka. „Ten starší se potatil a asi má geny i po dědovi. Také je trochu divočejší. Je to ale senzační kluk,“ chlubí se Adam. Sám přiznává, že jako otec fungoval lépe Josef Vinklář než on sám.

A jaké nejlepší a nejhorší vlastnosti po otci má? „Myslím, že stejně jako táta nejsem závistivý. A v dnešní době jde o dost vzácnou vlastnost. Na druhou stranu bych se obešel bez toho, jaký občas dokážu být cholerik. To po něm mám tutově. Já jsem ale za pět minut v klidu, zatímco on si všechno strašně dlouho pamatoval. Když jsem byl kluk a byl průšvih, začal ho se mnou řešit klidně, ale protože jsme byli úplně stejní a já věděl, jak ho vytočit, nakonec jsem to pěkně schytal,“ vzpomíná láskyplně Adam Vinklář.

Vyzpovídali jsme ho opravdu důkladně, a tak vám již brzy přineseme pokračování našeho povídání!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám