Hlavní obsah
Článek

Půvabná tvářička ji předurčovala ke kariéře modelky či herečky již od útlého dětství, přestože pocházela z rodiny lékařů. Zatímco matka se věnovala ergoterapii, otec byl farmaceut. Ovšem ona se i se svou starší sestrou Jennifer minula povoláním a raději se vrhla na nejisté, ale o to krásnější odvětví herectví a hudby. Zatímco sestra hraje v rockové kapele Love City, ona je jednou z nejvyhledávanějších mladých hollywoodských hereček.

Amanda Seyfried začínala během dospívání jako modelka, objevovala se obvykle v katalozích s oblečením. V sedmnácti však s touto prací sekla a raději přesedlala na pozici servírky. Mezitím absolvovala hodiny hlasové výchovy, studovala operu a dostávala lekce od kouče z Broadwaye. Její prvotinou se stala televizní série U nás ve Springfieldu.

Poprvé na sebe však výrazněji upozornila v roce 2004 v Protivných sprostých holkách. Asi nejznámější se o čtyři roky později stalo její působení ve hvězdně obsazeném muzikálovém filmu Mamma Mia!. O další rok později se poprvé před kamerou odhalila, a to v lesbicky orientovaném snímku Pokušení s Julianne Moore. Následovaly filmy jako Milý Johne, Dopisy pro Julii, Vyměřený čas či Červená Karkulka.

Svůj pěvecký talent po Mamma Mia! dokázala skvěle zúročit v Bídnících z roku 2012. Mnohem víc ze sebe po tělesné stránce ale ukázala v letošním snímku Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna, kde si zahrála přímo hlavní roli slavné Lindy Lovelace, hvězdy dnes již legendárního pornosnímku Hluboké hrdlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám