Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vlajková loď veřejnoprávní zábavy na podzim opět vypluje. Česká televize přichází s v pořadí již šestou řadou StarDance.

Na veřejnost prosákla už většina jmen soutěžících, dnes se tanečníci představili poprvé v kompletní sestavě. Na tanečním parketu budou bojovat o vítězství herec a hudebník Ondřej Brzobohatý (41), Miss World 2006 Taťána Kuchařová (36), herci Pavel Řezníček a Anna Polívková, sportovci Šárka Kašpárková a Imrich Bugár, zpěvák Matěj Ruppert a letos vůbec poprvé i zástupkyně vážné hudby, violoncellistka Jitka Hosprová.

Kromě tanečních párů byla dnes představena také porota ve složení: Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík a Jan Révai, kterou letos nově doplní choreograf a divadelní režisér Radek Balaš. Moderátorská dvojice se nemění, i letos všemi večery provedou Marek Eben (66) a Tereza Kostková (47).

Tvůrci taneční soutěže se nechávají inspirovat svými britskými kolegy z BBC, a tak bude šestá řada obohacena o novinky. Taneční umění celebrit bude mít možnost zhlédnout naživo větší množství lidí, celkem se do sálu vejde přes sedmdesát diváků. Dozvěděli jsme se, že televize vybuduje pro Terezu Kostkovou lepší kabinet, tzv. Green room, kde herečka zpovídá soutěžící. „Děkuji za nový pokojíček. Ještě nevím, jak bude vypadat, ale zní to slibně," libovala si Kostková a její kolega Marek Eben to s humorem sobě vlastním komentoval: „Tam se děly hrozné věci. Je čas na změnu."

Jeden z večerů bude zasvěcen filmové hudbě a jiný zase muzikálu. „Soutěžní páry poprvé připraví velké číslo včetně taneční company, rekvizit a podobně, jeden díl pak bude celý věnován slavným filmovým melodiím,“ poodkryl manažer Jan Potměšil novinky. V sedmém díle proběhne tzv. tanec naslepo, kdy soutěžící budou mít naučený konkrétní tanec, ale melodii uslyší až během přenosu. Chystá se taky taneční souboj párů, ke kterému došlo už loni.

První přímý přenos šesté řady StarDance se uskuteční 2. listopadu.

Reklama

Další články

Načítám