Hlavní obsah
Článek

Moderátorky primáckého zpravodajství se rozhodly udělat něco pro své bezpečí, a tak Sandra Parmová, Terezie Kašparovská a Bára Kozáková absolvovaly kurz sebeobrany. A neřekli byste, jak jim to ve sportovním seklo. A když se Terezie opřela do boje, měl její instruktor problém, aby jí místo učení sebeobrany nezíral do dekoltu jako úchylák, proti němuž by se měla bránit.

Něžné moderátorky se během kurzu naučily, jak bojovat, ale také jak nebojovat, jak se nestavět do role obětí, co v případě útoku říkat, čemu se naopak vyhnout. Doufaly, že se naučí nějaké zajímavé chvaty, které by v případě potřeby mohly použít, ale zároveň se obávaly, aby trenérům nechtěně neublížily, protože se nerady perou a nemají rády násilí. Postupně se ale osmělily a neváhaly figuranty uhodit či jinak na ně zaútočit.

"Jsem ráda, že jsem mohla poznat, jak funguje moderní sebeobrana. Přiznám se, že jsem měla ze začátku velký problém i jen předstírat boj a fyzickou konfrontaci. Ale díky šikovným a sympatickým lektorům strach rychle zmizel. Absolvovaly jsme sice jen rychlokurz, ale i tak jsem za něj vděčná. Budu ale doufat, že tyto nové znalosti nebudu muset v praxi nikdy použít,” zhodnotila kurz Terezie Kašparovská.

"Překvapilo mě, jak jednoduché fígle stačí na to, aby žena odstrčila obrovského chlapa, který ji obtěžuje, a ona díky tomu mohla utéct. Tento kurz by určitě měla absolvovat každá žena. Nikdy nemůžeme vědět, kdy se nám základy sebeobrany hodí," líčila Bára Kozáková, kterou známe z Krimi zpráv, v čemž se shodla i se Sandrou Parmovou.

Reklama

Další články

Načítám