Hlavní obsah
Famous
Článek

Nejmenovaný muž z Berlína je prvním evropským transsexuálem, jenž porodil zdravé dítě. Dotyčný je uveden v rodném listě svého syna jako otec, ačkoli chlapce odnosil v děloze a počal z vlastního vajíčka. Němec ale podstupuje přeměnu pohlaví a cítí se být mužem. Soudy jeho žádosti, aby byl uveden v rodném listu jako otec, vyhověly.

Případ z berlínského Neuköllnu připomíná Američana Thomase Beatieho, jenž porodil celkem tři děti. Thomas byl v USA úředně uznán mužem, ačkoli mu zůstaly ženské pohlavní orgány. Díky nim mohl porodit tři zdravé potomky.

Muž z Berlína proměnou teprve prochází. Užívá několik let mužské pohlavní hormony a má hrubý hlas i vousy. Zatím ale nepodstoupil kastraci a operativní změnu pohlavních orgánů. Kvůli tomu se mohl nechat oplodnit a odnosit si potomka. Syna bude vychovávat jako muž, v něhož se hodlá během příštích měsíců proměnit, a svou přeměnu pohlaví tak dovést do konce.

Chlapec se narodil 18. března letošního roku. Až jednou vyroste, bude se muset smířit s faktem, že nemá a nikdy neměl matku. Porodil ho totiž otec, jenž se nechal oplodnit jiným mužem.

„Osoba, o níž se tu mluví, nechtěla být v rodném listu uvedena jako matka, ale jako otec, její žádosti bylo vyhověno,“ potvrdil mluvčí berlínského ministerstva vnitra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám