Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V mládí se Britce Beth Birch ‚podařilo‘ nezdravým životním stylem dosáhnout šílených 171 kilogramů. Jelikož sama nebyla schopna s váhovým nárůstem něco dělat, rozhodla se podstoupit podvázání žaludku. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat, jenže se nečekaně vymknul kontrole. Místo pozvolného hubnutí během šestnácti měsíců shodila na život ohrožujících 28 kilo.

Kromě problémů se sebevědomím dohnaly Beth k operaci i zdravotní komplikace. Takovou zátěž těžce nesly její klouby a kosti, jednoho dne si dokonce zlomila nohu na devíti místech a musela být upoutána na invalidní vozík. Po operaci ale vše nabralo rychlý spád, mladá žena nemohla téměř nic pozřít a hubnutí bylo k nezastavení.

Vše dospělo až do fáze, že lidé se děsili jejího vzhledu a přirovnávali ji k chodící mrtvole. Lékaři ji navíc varovali, že pokud opět nezačne přibírat, hrozí jí smrt. Nakonec se ukázalo, že Bethina střeva téměř nepracovala, ale pomocí speciálních léků a výživných koktejlů se je opět podařilo uvést ‚do provozu‘.

Nyní se váha dnes již pětadvacetileté Britky ustálila na sedmdesáti kilogramech a je dokonce i šťastnou maminkou roční dcery Violet.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám