Hlavní obsah
Článek

Wentworth Miller před několika týdny přiznal, že je gay a v partnerství žije s mužem. K homosexualitě se přihlásil veřejně v jednačtyřiceti letech a dnes je hrdým gayem. Nebývalo tak tomu ovšem vždy. Když dospíval, slýchal, že homosexualita je nemoc a špatná věc. Také kvůli tomu se pokusil několikrát spáchat sebevraždu.

Poprvé si chtěl vzít život v patnácti letech. Vůbec ho nepřitahovaly holky, zato toužil po klukovi a nedokázal homosexualitu skrývat.

„Každý den byl testem a já jsem mohl zklamat tisíckrát, tisíckrát popřít sám sebe, nedokázal jsem žít standardy jiných lidí, kteří vám říkali, co je přijatelné a normální. Poprvé jsem se pokusil spáchat sebevraždu v patnácti. Počkal jsem, až rodina odjede na víkend a budu sám doma, spolykal jsem lahvičku prášků. Nepamatuji se, co se dělo několik dalších dní, ale jsem si jistý, že v pondělí ráno jsem seděl ve školním autobusu a tvářil se, že je vše v pořádku,“ svěřila hvězda seriálu Útěk z vězení.

Jednačtyřicetiletý britský hezoun také na setkání v Seattlu přiznal, že se k homosexualitě přihlásil kvůli mladým klukům, kteří se trápí, jako se on v dospívání trápil sám. Wentworth jim chce ukázat, že člověk může být gay a žít svůj život hrdě a naplno.

Reklama

Další články

Načítám