Hlavní obsah
Článek

Producentka Deana Jakubisková dnes byla odsouzena za usmrcení z nedbalosti, kterého se měla dopustit před dvěma lety, když svým vozem srazila na přechodu chodce, jenž svým zraněním podlehl.

Jakubisková, které hrozilo šest let natvrdo, vyvázla s trestem třiceti měsíců s odkladem na čtyři roky a zákazem řízení na čtyři roky. Navíc musí pozůstalým uhradit škodu cca 1,1 miliónu korun. Jakubisková se po vynesení rozsudku odvolala, a tak není pravomocný.

K soudu přišla ztrhaná, a neustále tvrdila, že se cítí nevinná. Dva rozporuplné znalecké posudky totiž doplnil třetí, revizní, který naznačil, že možná je varianta, že si smrt muž způsobil sám nečekaným vstupem na vozovku. „Je to strašně těžké. Změnil se mi celý život,“ řekla Super.cz Jakubisková před vyslechnutím rozsudku.

Tu k soudu nedoprovodil ani manžel Juraj Jakubisko. „Chtěl přijít i se synem, ale odmítla jsem to,“ uvedla.

Ve výpovědích svědků se objevily rozpory. Někteří z nich potvrdili, že šoférka vážně nemohla vidět chodce přes kolonu v protisměru, jiný to zase odmítl, a dokonce se měl objevit názor, že Jakubisková za jízdy telefonovala a nevěnovala se plně řízení. U soudu tento názor však nezazněl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám