Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čtenáři amerického magazínu FHM rozhodli. Do žebříčku stovky nejsvůdnějších žen světa zařadili na 98. příčku i jednoho muže. Devatenáctiletého australského modela Andreje Pejice. Mladík si za několik měsíců dokázal vybudovat čestné místo mezi modelkami. Díky svému jemnému ženskému vzhledu je jim velkou konkurencí. Může navíc předvádět dámskou i pánskou módu. Návrháři si jej právě pro tuto univerzálnost velice oblíbili.

S překvapivým výsledem čtenářského hlasování se však „nesrovnali“ redaktoři magazínu, kteří na adresu Pejice napsali nelichotivý článek. V tom jej přirovnávali k věšáku na šaty a utahovali si z něj. Prý by se snad jednou mohl stát i prestižní modelkou pro značku luxusního dámského spodního prádla Victoria’s Secret.

Magazín však neodhadl, že přestřelil. Čtenáři se k urážlivému článku začali vyjadřovat negativně a modela se zastávali. FHM si tak uřízl pěknou ostudu. Nezbylo mu proto nic jiného, než se omluvit a slíbit, že už se nic podobného nebude opakovat. Článek byl nakonec stažen alespoň z internetové podoby magazínu.

Andrej Pejic se narodil v Bosně a Herzegovině. Během občanské války se odstěhoval s rodiči do Srbska. Od osmi let s nimi vyrůstal v australském Melbourne. Model vysoký 188 centimetrů se navzdory posměškům vrstevníků stylizoval do ženského vzhledu a nechal si narůst dlouhé vlasy.

Agent jej objevil jako brigádníka v McDonaldu. Prozíravě tehdy usoudil, že by Andrej mohl být zajímavým elementem v modelingové branži. A nemýlil se. Během několika měsíců se stal vyhledávaným modelem, který předvádí například pro Marca Jacobse. Také s Češkou Karolínou Kurkovou nafotil kontroverzní kampaň pro Jeana-Paula Gaultiera, kde se spolu líbají.

Reklama

Další články

Načítám