Hlavní obsah
Článek

Zdravotní stav hudebního skladatele a charismatického zpěváka Petra Hapky (†70) se sice už částečně stabilizoval, přesto se po jarních vážných zdravotních potížích, kdy mu dokonce vypadávala paměť a nepoznával své blízké, ještě stále nedostal do pořádku. Má problémy s kyčlí, odmítá se ale léčit. „Bojí se, že by mu narkóza opět rozhodila paměť a nemohl by se věnovat komponování a hře na klavír,“ svěřil se Super.cz přítel Hapky Patrik Ulrich.

Ten má na triku do kin chystající se film Obchodníci, slibnou komedii o mladících obchodujících se lží. A právě v něm loni nabídl Hapkovi jednu z významných rolí.

„Když jsme se u něj doma na Okoři setkali, upozornil mě, že nemá v pořádku nohu, špatně se mu chodí a nemůže řídit auto. Naštěstí to v našem příběhu nevadilo, protože soused Winkler, kterého Petr Hapka hraje, je na vozíku a pohybuje se na něm v celém filmu. Petr Hapka to uvítal a dělal si z toho srandu. Doslova řekl: ‚Konečně budu moct být trochu arogantní a hrát protivného zmrzačeného starce. Na to se těším!‘ “ vybavuje si Ulrich.

Při samotném natáčení to bylo o to těžší, že Hapku trápily bolesti. „I když už byl v té době trochu unavený ze všech těch operací kyčle a měl problémy s pamětí, na place se snažil a byl trpělivý. Museli jsme kvůli němu samozřejmě zkrátit dialogy, ale příběhu to snad nevadí,“ věří šéf projektu a jeden z hlavních herců Obchodníků, kteří se v kinech objeví už pátého září.

„Teď je pan Hapka v domácí péči své dcery Petry. Omluvil se mi, že na premiéru 3. září dorazit nemůže, ale že mu mám film na podzim přivézt a že se na něj spolu podíváme. Bohužel jsem se dozvěděl, že se na vozík vrátil. Jeho noha stále není v pořádku,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám