Hlavní obsah
Článek

Hana Maciuchová (†75) není jen stálicí seriálu Ulice. Na programu dní má vedle té seriálové taktéž mnoho divadelních rolí. Jednou z nich je židovská lahůdkářka Rose Fleischmannová, kterou ztvárňuje ve hře Růžové brýle autorek Susan Bigelow a Janice Goldberg, již uvádí Divadlo Ungelt.

Jedná se o příběh, který se odehrává v roce 1938 v Chicagu. Hlavními postavami jsou dvě starší vdovy, jež na jedné ulici vedou své živnosti (irskou hospodu a lahůdkářství). Jejich majitelky ovšem dělí nejen ulice, ale také náboženství a dávný spor manželů.

Příběh, který se na první dojem jeví velmi dramatickým, vypráví třináctiletá Peg (herečka Sabina Rojková, která také není divákům Ulice neznámá), jejíž postava jej zjemňuje a hra ve výsledku nepůsobí tak závažně, jak by se vzhledem k tématu (je konec 30. let 20. století a židovka Rose má strach o své příbuzné v Rakousku) mohlo zdát.

Druhou výjimečnou herečkou, jež Maciuchové na prknech Ungeltu v roli hospodské Lady O’Rileyové zdárně sekunduje, je Zuzana Bydžovská.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám