Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Xindl X o sobě dává opět slyšet, a to pěkně hlasitě. Zpěvák, který si vzal za úkol napravovat současnou společnost, přichází s novým klipem. Na úspěšný vánoční hit Štědrý večer nastal navazuje letní verzí videoklipu ke skladbě Casio. Jak se můžete sami přesvědčit, jde o hodně drsnou podívanou.

Nejenže si zpěvák vzal na paškál americký symbol Vánoc Santu Clause, ale navíc parodoval Ježíše Krista takovým způsobem, že vedle toho vypadá Madonna (65) na kříži jako nevinná pohádka o včelce Máje. „Klip je tentokrát natolik ostrý, že v televizi se bude vysílat v odlehčené verzi s upraveným textem, ale na internetu ho můžete vidět v celé jeho necenzurované kráse,“ komentuje Xindl X videoklip, kde se proti sobě Santa Claus a Ježíš utkají v rapové bitvě v ringu na prosluněné písečné pláži.

A co tímto kontroverzním dílem chtěl umělec říct? „Casio je parodií na machistické texty rapových písní. Vždycky mi přišlo legrační, jak velkohubě o sobě mluví většina hip-hoperů ve svých písních. Pořád zpívají jenom o tom, jak jsou super, jak maj fejm a jak jedou bomby, zatímco všichni ostatní jsou saláti. Vlastně pro to samé zpívání o tom, jak jsou dobrý, nemají čas nazpívat žádnou pořádnou normální písničku. Z toho si člověk prostě nemůže neudělat legraci,“ říká ke klipu Xindl X a dodává k textu, v němž komentuje některé ze svých kolegů z hudební branže: „Věřím, že pochopí, že to je sranda, a vezmou to s humorem.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám