Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a moderátor Dalibor Gondík (54), kterému se v posledních měsících zhoršila epilepsie, riskuje své zdraví. I když by jako silný epileptik neměl přicházet do střetu s hrou světel a záchvat mu může vyvolat i rozbitá zářivka, stal se společně se svou sestrou Adélou patronem projektu 3D koncert Hlasy světel.

Ten bude mít svou světovou premiéru v kostele sv. Šimona a Judy a Gondík prozradil, proč do projektu, který by mohl ohrozit jeho zdraví, šel. „Nikdo mě nemusel přemlouvat. Toto dílo mi přijde převratné jak v hudební a duchovní, tak i v technické rovině, takže se na celé ztvárnění velmi těším,“ svěřil se Gondík, který po skončení ojedinělého projektu Hlasy světla společně se svou sestrou ve spolupráci s charitativní organizací Armáda spásy předá výtěžek z koncertu vybraným rodinám postiženým letošními povodněmi.

„Mám celou řadu přátel, kteří před pár týdny přišli kvůli povodním o střechu nad hlavou, což byl další důvod, proč jsem nabídku vzal. Nám se naštěstí tento živel vyhnul. Spíš kolem sebe vidím sílu živlů a mnoho pracovitých lidí, kteří dokola a dokola dělají práci, kterou provází zoufalství a chuť se vším praštit. Držím všem palce,“ prozradil své pohnutky moderátor.

A jak se měl Gondík v létě? „Jako vždycky jsem trávil léto s rodinou. Vždycky ho trávím s těmi nejbližšími. Co se týče moře, jsme konzervativní, takže jsme opět letěli na ostrov Zakynthos. Už několikátý rok létáme stále na stejné místo, pořád dokola. Ale nám to nevadí. Vlastně naopak,“ směje se Gondík, který letos kvůli svému zdravotnímu stavu, díky kterému mu byl odebrán řidičský průkaz, musel zapomenout na dlouhé vyjížďky na své milované motorce. „Dal jsem si ‚year off‘, prostě rok volno,“ podotkl smutně vystudovaný hudebník, který měl alespoň víc času na práci.

„Hraju nově s Big Bandem Míry Surky na bicí a celý program zároveň uvádím. Přiznám se, že to je výzva. Pak normálně Divadlo Kalich a Příbram a potom chci natočit svoje CD s hudbou, kterou bych rád pustil Robertovi Jíšovi, který je nejen absolvent bostonské Berklee College of Music, ale také autorem mimořádné kompozice Hlasy světel,“ dodal Gondík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám