Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Farář Zbigniew Czendlik oddával Lucii Bílou (58), když si brala svého prvního manžela, pozounistu Stanislava Penka. Z Polska se do Čech přestěhoval před dvaceti lety, každoročně u něj v kostele v Lanškrouně proběhne zhruba dvacet svateb, ale existuje jeden sňatek, za který by zodpovědnost mít nechtěl.

Jde samozřejmě o Ivetu Bartošovou (†48) a Josefa Rychtáře (65), kteří začali plánovat církevní svatbu. Podle faráře jim v ní nic nebrání, pokud jsou pokřtěni a dosud před Bohem žádné manželství neuzavřeli. "Ale jsem velmi rád, že můj kostel nenavštívili a nechtěli, abych je oddal já," řekl Super.cz.

"Tohle je kauza, kterou nesleduji, ale člověk se tomu nevyhne, když přijde do trafiky a vidí první stránky novin. Ivety Bartošové je mi lidsky líto a potřebuje pomoct. I když jsou kolem ní lidé, kteří se tváří, že jí pomáhají, podle mne tomu tak není," míní Czendlik.

"Je to její svobodné rozhodnutí, ale jsem rád, že to nemusím řešit. Kdyby přišli za mnou, upřímně bych je poprosil, aby si to rozmysleli. Nechtěl bych to mít na svědomí, i když a priori nikoho neodmítám, ale je pro mne ulehčení, že mne nevyhledali," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám