Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Neuvěřitelnou lehkomyslnost ke zdraví své nenarozené dcery projevila Charlie Wilcox (20) z anglického hrabství Kent. Během těhotenství totiž vykouřila 3500 cigaret. Nezodpovědná matka měla nakonec obrovské štěstí. Lilly, které je nyní 14 týdnů, se sice narodila s podprůměrnou váhou, je ale zdravá a bez vrozených vad.

„Myslím, že kouřit je mé právo a nevěřím, že by to Lilly ubližovalo,“ tvrdí teď Charlie, kterou citoval The Daily Mail.

„Když jsem byla těhotná, dala jsem si cigáro každých pětačtyřicet minut, zvlášť po ránu. Dala jsem si cigáro ke každému čaji, který jsem si uvařila. Průměrně jsem denně vykouřila nejméně dvacet cigaret,“ nestydí se krkavčí matka.

Myslela jsem, že když budu během těhotenství tolik kouřit, bude to ubírat děťátku kyslík. To pak bude muset používat své srdíčko a svaly, které pak bude potřebovat i po porodu,“ šokuje.

„Nebyla jsem připravena přestat kouřit. Kdybych toho nechala naráz, stres by byl pro dítě mnohem škodlivější,“ dodala Charlie.

Specialistka Lisa Fendall s tím ale kategoricky nesouhlasí. Charlie totiž měla během těhotenství v krvi šestkrát vyšší hladinu oxidu uhelnatého, než je pro dítě bezpečné. „Vaše dítě bojuje o kyslík a křičí o pomoc,“ varovala nastávající matky před kouřením odbornice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám