Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tajemství okolo úmrtí nejznámějšího sexsymbolu všech dob Marilyn Monroe (†36) zřejmě nikdy nebude odhaleno. Verzí jejího odchodu je hned několik. Nikdy nebylo objasněno ani to, zda z tohoto světa odešla dobrovolně, nebo ne. Dnešním dnem je to ale přesně 51 let od pohřbu ikonické krásky, jejíž život vyhasl v pouhých 36 letech.

V celém případu panuje hned několik podezřelých skutečností. Během procesu se například několikrát změnily výpovědi lékařů a policistů, kteří u tragédie osudného 5. srpna 1962 byli. Nechybí dokonce ani několik nepochopitelných úkonů provedených lékaři jako převlečení povlečení na posteli, v níž byla Marilyn nalezena mrtvá, či uklizení celé ložnice. Zničily se tak důležité stopy ještě před příjezdem policie.

Po provedení pitvy bylo celé vyšetřování uzavřeno jako předávkování barbituráty (těžce návykové léky na spaní hojně využívané v první polovině minulého století), a tudíž jako sebevražda.

V rozestlané posteli ji tehdy nahou našla její hospodyně Eunice Murray. Podle pozdějších teorií ale její tělo leželo v nepřirozené poloze, jako by ji kdosi do peřin položil.

Na přetřes několikrát přišla i možnost vraždy, a to v souvislosti s jejím románkem s tehdejším prezidentem USA Johnem F. Kennedym. Marilyn mu prý začala dělat problémy a jejich vztah chtěla přiznat veřejně na blížící se tiskové konferenci. V den smrti ji navíc Kennedy navštívil i se svým bratrem Robertem (s nímž se dříve rovněž oddávala milostným hrátkám).

Mnozí se tak domnívají, že se o poslední vydechnutí herecké ikony postarali sami. Jiní jsou toho názoru, že ji zabili ve státním zájmu vládní agenti. Nechybí také verze, že bratři přišli Monroe sdělit, že s poměrem mezi ní a Johnem F. Kennedym je konec, což depresemi a úzkostí již tak dlouho sužovanou hvězdu skutečně dovedlo až k tomu, že si sáhla na život vypitím koktejlu smrti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám