Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Takový verdikt soudu tady ještě nebyl. Bavič Zdeněk Izer vyhrál několik let se táhnoucí soudní spor se sousedkou ze středočeských Polerad Miloslavou Průšovou, a vyštval ji tak z jejího domova. Soud jí přikázal, že její psi nesmí štěkat, a to ve dne ani v noci.

Pokud by to psi porušili, hrozí jí pokuta 100 tisíc korun. Už jste někdy viděli, aby psi pod pokutou přestali štěkat? Ani paní Průšová ne, a proto se kvůli nelidskému Izerovi rozhodla z městečka raději odstěhovat.

Zdeněk Izer sousedku zažaloval před třemi lety. Tvrdil, že ho psí štěkání obtěžuje a nemůže ani spát. Pět let natáčel videa a pořizoval si nahrávky. V roce 2010 ale u soudu neuspěl a se sousedkou si museli zaplatit soudní výlohy napůl. Izer se ale nespokojil s verdiktem soudu a pokračoval dál. Nyní mu soud vyhověl a paní Průšové zbyly jen oči pro pláč.

"Musím prodat barák. Soud mi stanovil zaplatit padesát tisíc za právníka pana Izera a 60 tisíc za měření hluku. To přitom vždy prokázalo, že pejsci normu nepřekročili," řekla Blesku smutně chovatelka. "Psy máme nyní zavřené v domě a s bratrem se střídáme ve venčení. Museli jsme si kvůli tomu přehodit směny," prozrazuje dcera chovatelky Denisa. "Sháníme nyní na dům kupce, maminka chce být co nejdříve pryč," dodala.

Reklama

Další články

Načítám