Hlavní obsah
Článek

Jak již Super.cz informoval, Zdeněk Macura (49) se ze strachu z dalšího fyzického napadení vzdal pokusu navštívit Ivetu Bartošovou (†48) v domě v Uhříněvsi. "Měl jsem obavy a přiznám, že z násilí mám strach," řekl Super.cz na demonstraci na pomoc týraným ženám, kterou pořádal na Václavském náměstí Domenico Martucci (47).

„Je to jeho akce, ale stále spolu vše konzultujeme, takže jsem se připojil. Měl jsem na tom zájem a i z jeho strany zájem byl," vysvětlil svoji účast Macura, který pomáhal s rozdáváním letáků. "V mediálním kontextu ohledně Ivety jsem zjistil, že jsem byl i dříve domácímu násilí blíže, než jsem tušil," dodal.

"Dozvěděl jsem se, že v mém penzionu bydlí pět nebo šest žen, které si jím prošly. Tři dokonce tají před bývalým partnerem, kde žijí. Oběť se musí úplně od násilníka odstřihnout. Byl jsem třeba v kontaktu se ženou, která se tři roky skrývala v Anglii a po návratu má stále strach," vyprávěl Macura.

"To je i případ Ivety, která by se měla od pana Rychtáře (65) úplně odpoutat. Znamením domácího násilí je to, že ženu úplně izoluje od jejího okolí, rodiny, přátel, brání jí v kontaktu se všemi. Ivetě by pomohlo jen to, kdyby s ním úplně přerušila styky. Třeba i tím, že by odjela do zahraničí," myslí si.

Reklama

Další články

Načítám