Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Živoucí poklad Itálie Sophia Loren (78) se v minulém století nestala sexsymbolem pro nic za nic. Přestože odhalených scén ve filmech bylo pomálu, ona patřila mezi hrstku odvážných, které shodily svršky a natáčecí štáb a posléze i celý svět nechaly nahlédnout na svou tehdy ještě stoprocentně přírodní chloubu.

Nabídky od filmařů přijímala už jako patnáctiletá, když se ji její maminka, sama nepříliš úspěšná herečka, snažila prosadit. O čtyři roky později přišly i hlavní role.

Již v roce 1953 se jako devatenáctiletá svlékla ve snímku Due notti con Cleopatra (Dvě noci s Kleopatrou), kde také poprvé naplno ukázala, čím ji příroda obdařila. Nejenže ve filmu plave zcela nahá v bazénu, ale muži se mohli těšit také z jejích pevných ňader v plné parádě.

Když v roce 1960 Loren zazářila v Horalce, podmanila si nejen jih Evropy, ale celý svět. Ocenit ji dokázali i kritici, když jí udělili Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. Loren tak byla první herečkou v historii, které se dostalo tohoto úspěchu s neanglicky mluveným filmem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám