Hlavní obsah
Článek

Každý pohyb je nyní pro zpěvačku Ivetu Bartošovou (†48) děs a utrpení. Žena, která si prochází další životní peripetií (od bláznivého útěku od Rychtáře se Zdeňkem Macurou přes ještě šílenější návrat k Rychtářovi a přejezd z Itálie do Čech, odmítání léčby závislosti na alkoholu, operaci prasklého vředu až po hospitalizaci v Bohnicích), totiž vlivem dvoutýdenního pobytu ve zdravotnických zařízeních přišla o velkou část svalové hmoty! „Nemůže se skoro hýbat, je zesláblá, každý pohyb ji bolí, hned se unaví,“ prozradil nám zdroj z léčebny, kterou ve čtvrtek nečekaně opustila.

„Bartošová byla teď čtrnáct dní ležák, a to se u každého pacienta projeví stejně – úbytkem svalové tkáně. Jde o takzvanou svalovou atrofii z inaktivity,“ upozorňuje lékař, který si nepřál být jmenován, protože zpěvačka není jeho pacientkou.

Větší úbytek svalové hmoty může být zapříčiněn i podvýživou (zpěvačka je známá tím, že do sebe moc jídla nenasouká) a souvisí i s pooperačním stavem. Po prasklém vředu do sebe nemůže ládovat jeden řízek za druhým, naopak, v úvahu přichází spíš dietní kašovitá strava.

„Pacientce bych radil pomalu začít do svého programu zařazovat čím dál více pohybu. Vhodné jsou každý den prodlužované procházky. Nesmí se však hned ze začátku přeceňovat. Určitě bych doporučil kontaktovat i fyzioterapeuta,“ upozorňuje doktor.

Josef Rychtář (65) krátce poté, co veřejně odhalil i nechutné podrobnosti ze života své přítelkyně, si ohledně jejího zdravotního stavu vtipně naordinoval informační embargo, které stejně dříve, či později poruší jako vždy předtím. Sdílnější nebyl ani léčitel, jenž chce Ivetě pomoci dostat se zpět na výsluní. „Děkuji vám za zájem, v současné době opravdu nemám ke stavu Ivety Bartošové co víc říct,“ reagoval šaman Jan Saavedra.

Související témata:
Podvýživa

Reklama

Další články

Načítám