Hlavní obsah
Článek

O víkendu padla poslední klapka filmu Krásno, který je režisérskou prvotinou Ondřeje Sokola (52). Jako poslední se natáčely záběry v Šumperku u vodní nádrže Krásné. Pro tento záběr potřeboval Sokol chlapce, který by hrál jeho samotného v mladém věku. Namísto komplikovaných a zdlouhavých konkurzů využil svého osmiletého syna Adama.

„Točili jsme scénu, která se odehrává v době, kdy jsme byli malí kluci ve věku Adámka. Využil jsem toho, že jsem byl šikovný a udělal si chlapečka, takže může hrát ve scéně, kde čtyři kluci hrají mě s Martinem Fingerem a naše dva kamarády,“ podotkl vtipně režisér.

Pro malého Adama to však není první herecká zkušenost. Dva roky se už totiž spolu s dvanáctiletou sestrou Ester objevuje v představení Vánoční koleda v Divadle Hybernia, které Ondřej Sokol režíroval.

Bude tak mít v této profesi pokračovatele? „Oba mají talent, navíc se do tohohle světa úplně zamilovali. Nejsem z toho nadšený, ale nebudu jim radit ani jim nic přikazovat. Můžu jim říkat, že je to strašné povolání, ale až budou mít všechny informace, ať si vyberou sami,“ říká s nadhledem Sokol.

Pro Ondřeje Sokola je tento film jakýmsi „dítětem“. Spolu se svým kamarádem, hercem Martinem Fingerem, totiž napsali scénář, který vychází z jejich životních zážitků, a ztvárnili společně i dvojici hlavních hrdinů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám