Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Máte pocit, že se díváte na osobu se silnými popáleninami v obličeji i po těle, ale Hunter Steinitz z Pittsburghu v Pennsylvánii trpí velice vzácným kožním onemocněním zvaným Harleguin Ichthyosis. Její kůže neobsahuje tukovou vrstvu, která má ochrannou činnost, a může absorbovat pouze velmi málo vody. Proto je pokožka takto nemocných osob stále napnutá, šupinatá a velmi náchylná. I přes krutý osud se ale Hunter snaží žít naplno a neztrácí optimismus.

Dívka má pokožku na obličeji tak napnutou, že nedokáže ani zavřít oči. Nerostou jí vlasy, jelikož kořínky jsou blokovány ztvrdlou vrstvou, a tak je odkázána na nošení paruky. Každý den se ráno musí dvě hodiny koupat, aby kůže načerpala alespoň nějakou tekutinu. V průběhu dne je pak nutné ji neustále mazat speciálním olejem.

V období dospívání se Hunter nevyhnula zlým reakcím ze strany spolužáků, kteří se jí ani tak nevysmívali, jako spíš štítili. Naštěstí měla po celou dobu oporu v rodičích. Dívku ale před dvěma lety postihla ještě další krutá rána, její maminka zemřela na rakovinu.

Dnes už je Hunter s nepřízní osudu smířená a říká, že má několik skutečných přátel. Od září se navíc chystá nastoupit na univerzitu, je připravena věnovat se charitě a hovořit s ostatními studenty o své nemoci.

Reklama

Další články

Načítám