Hlavní obsah
Článek

Světlana Nálepková (63) se po roce vrátila do školy v Mulbekhu navštívit dobrovolníky z organizace Brontosauři v Himalájích a holčičku Tani, kterou sponzoruje ve vzdělání. Její cesta do tentokrát vedla přes muslimský Šrinagar, kde si užila třídenní pobyt na hausbótu na jezeře.

Šrinagar leží blízko pákistánské hranice a jen týden před jejím příjezdem zde byl spáchán teroristický útok. Světlana však zůstala klidná. V parných dnech si užívala plavbu jen v tričku, pod které si nevzala podprsenku.

Návrat do Mulbekhu byl více než dojemný. "Když jsme přijeli do školy, děti nás běžely přivítat, objímaly nás a všichni jsme měli slzy v očích," říká Světlana, pro kterou je zdejší škola srdeční záležitostí. S nadmořskou výškou 3500 metrů se tentokrát vyrovnala bez zdravotních problémů, které jí před rokem velmi komplikovaly celý pobyt.

Jedním z dobrovolníků ve škole v Mulbekhu je tento rok i zpěvák David Kraus, který učí hudební výchovu. Podpořit školu přijeli také Martin Bursík a Kateřina Jacques s dcerou Noemi. Součástí pobytu dobrovolníků je také dvoudenní budhistický seminář spojený s meditací.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám