Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zlatá olympionička, oštěpařka Barbora Špotáková, má necelé dva měsíce po porodu syna Janka zpátky svoji figuru. "Dokonce mám i o nějaké to kilo méně, než je moje tréninková váha, ale to je tím, že když člověk netrénuje, jdou dolů především svaly a ty jsou těžší," prozradila Super.cz Bára.

Ta při přebírání nového auta poprvé ukázala syna, jehož má s přítelem Lukášem, profesionálním hasičem, médiím. "Zatím se mi zdá, že je spíš po tátovi, ale děti se rychle mění," doufá, že najde aspoň nějaké svoje rysy. Vysvětlila také, proč dala synovi právě jméno Janek.

"Moje lékařka, paní doktorka Dolejšová, se zabývá akupunkturou a podle různých bodů zjišťuje, jaké jméno se bude dítěti líbit. A má takové výsledky, že dnes už šestnáctileté děti jsou se svým jménem spokojené," trochu překvapila sportovkyně.

Špotáková s partnerem se nedávno přestěhovali z Prahy do Mníšku pod Brdy, kde si to moc pochvaluje. "Mám sto padesát metrů od domu les, kam chodím, a občas už i běhám s kočárkem. Jen ta kolečka trochu mezi kořeny haprují. Budeme ho muset co nejdřív reklamovat. Anebo si stěžovat na neupravený terén u Lesů České republiky. Kdyby se to v Brdech trochu srovnalo, určitě by byli rádi i cyklisté," smála se Bára.

Ta synka zatím kojí, ale rozhodně nemá v plánu to s délkou kojení přehánět. "Nikdy jsem neměla ráda, když kolem maminek pobíhaly děti, které se dožadovaly mléka ještě ve třech letech. Takže tohle určitě praktikovat nebudu," řekla razantně. Zatím kojí každé tři hodiny, podle toho také přizpůsobuje čas, který sice zatím skoro celý tráví se synem, ale už 24. července se chystá na první tréninkový pobyt v Nymburce.

"Ale to bude spíš takový sportovní tábor, i když už si chci samozřejmě hodit oštěpem. Už se mi po tom stýská. Ale skvělé je, že tam budeme mít připravené snídaně, obědy i večeře, takže budu bez starostí," pochvalovala si.

V prosinci na další soustředění na Lanzarote chce brát ještě syna s sebou, ale to už bude trénink brát trochu vážněji, protože příští rok by se ráda vrátila k vrcholovému sportu. A co se plánů ohledně svatby týká? "Nezavrhujeme to, ale v nejbližší době zatím ne," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám