Hlavní obsah
Článek

Na konci července se v Divadle Kalich naplno rozeběhnou náročné každodenní zkoušky očekávaného nového muzikálu Ondřeje Soukupa (72) a Gabriely Osvaldové (70) Mauglí. Protože jde o velmi náročný projekt, nejen co se zpěvu a herectví, ale i choreografie týče, bude to pro všechny velký zápřah. Herci a zpěváci celou druhou půlku prázdnin doslova propotí na zkušebně. Jak a kde na to nabírají síly?

Lucia Šoralová (47), vlčice Rákšasí, tráví léto pochopitelně se svou devatenáctiměsíční dcerou Rebekou, proto o nadcházejícím zkušebním období mluví s nadsázkou jako o době odpočinku: “Byla jsem s děťátkem u moře, ale o oddychu se mluvit nedá. V létě mě čeká pár koncertů s kapelou. A největším oddychem těchto prázdnin pro mne bude právě zkoušení muzikálu Mauglí, protože děťátko bude s chůvou a já si budu hrát," smála se. Pokaždé to ale s hlídáním nevyjde, takže dcerka už na některých zkouškách musela být přítomna, a dokonce se její pláč ozve v jedné z písní.

Jiří Korn, panter Baghíra, zasvětil letošní léto kromě zkoušení divadla ještě přípravě nové desky svého 4TETu. “Tlak to bude velký, ale na zkoušení se těším. Bude to děs běs," míní. Naštěstí se kvůli nabitému pracovnímu programu nemusí vzdát oblíbené prázdninové zvyklosti, totiž společného zájezdu se členy 4TETu. “Sice trávíme společně dovolenou, ale nemáme striktně sladěný program. Potkáváme se na pláži, na večeřích, ovšem jinak si dělá každý, co chce a jak chce. Nám to tak vyhovuje a zatím nás to baví," dodal.

Jan Kříž, tygr Šer Chán, trávil první polovinu července na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově a také snahami o výchovu čerstvého štěněčího přírůstku - japonské dogy Sayi, kterou si pořídil se svou partnerkou, herečkou Marií Blahynkovou. Richard Tesařík (78) houbařil a věnoval se rybolovu. Jiří Zonyga, medvěd Balú, zase makal na baráku.

Zato zamilovaný pár Michaela Doubravová, dívka Rašmí, a Mauglí Roman Tomeš nemají skoro žádné volno. Mladí herečtí kolegové i životní partneři tráví léto kromě divadla také před kamerami.

Reklama

Další články

Načítám