Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Paddy (35), celým jménem Michael Patrick Kelly, se narodil 5. prosince 1977 do velmi početné rodiny, má 11 sourozenců. Rodina pochází z USA, do Německa se přestěhovala v roce 1988.

Už od 12 let vystupoval se skupinou (pozdější The Kelly Family) na pouličních koncertech, později začali v autobuse objíždět Německo. Průlomem byl rok 1994, kdy vyšlo jejich i u nás velmi známé album Over the Hump, na němž byla mimo jiné skladba An Angel, která kapelu katapultovala do čela světových hitparád.

Roku 2003 se Paddy rozhodl pro sólovou dráhu a ještě téhož roku mu vyšly tři desky. O rok později oznámil konec kariéry a začal se věnovat studiu filozofie a teologie (celá rodina je velmi nábožensky založená), dokonce vstoupil do kláštera. Zůstal sedm let.

V současné době se opět věnuje hudbě a koncertuje. Prvním vystoupením po odchodu z kláštera byl v roce 2011 koncert v Paříži.

Daří se mu i v soukromém životě, letos v půlce dubna se oženil se svou dlouholetou přítelkyní Joelle Verreet.

Reklama

Další články

Načítám