Hlavní obsah
David Zápal
Článek

On-line deníku Super.cz se podařilo opět zkontaktovat domnělého únosce zpěvačky Ivety Bartošové (†48) Zdeňka Macuru (49). Ten s ní je patrně v Itálii a vůbec netušil, že je po něm vyhlášeno pátrání po celém světě. „Vážně? Proč mi to neřekli? Tak to já se policii raději ozvu,“ vylekal se možného zatčení a případného vzetí do vazby Macura. Povyprávěl nám i to, jak musel zpěvačce zavolat záchranku a jak bojuje s její závislostí na alkoholu!

Rozsáhlé pátrání po něm jako po největším zločinci ho rozlítilo. „Iveta je naštvaná, že je to všechno Rychtářova práce. Říká mi, abych nemluvil ani s policií, že mě tím pan Josef Rychtář (65) jen zastrašuje. To podání trestního oznámení je klasická reakce agresora dotyčného domácího násilí. Sází na tu kartu, že bude mít Iveta strach mluvit proti němu. Chápu, že jsem v podezření, ale pokud se tím bude někdo seriózně zabývat, třeba soud, nemůže to pro mě dopadnout špatně. Mám čisté svědomí, nic špatného jsem Ivetě neudělal, naopak jsem splnil její přání,“ řekl nám v neděli kolem šestnácté hodiny Macura, podle kterého by policisté měli spíš zatknout samotného Rychtáře.

„Nebudu teď říkat nic z toho, co Ivetě prováděl. Až přijde ta pravá chvíle, tak se o tom ti praví dozvědí,“ naznačil neurčitě a odmítl zprávy některých médií, že by Bartošová už zkontaktovala svého syna Artura. „Chtěl jsem, ať se ozve svému klukovi. Měl ale vypnutý telefon,“ řekl muž, kterému se Super.cz dovolal i v sobotu a zjistil od něj zajímavé info.

Hned ten večer, kdy odvezl Bartošovou z Uhříněvsi, musel prý Zdeněk zpěvačce přivolat záchranku. „Její stav se dost zhoršoval, takže jsem zavolal rychlou. De facto nás uklidnili. Zjistil se důvod, proč má ty bolesti hlavy. Řekli nám, že se to stává a po nějakém čase to odezní. Nejsem ale doktor, takže tu diagnózu přesně neznám,“ opravil svá dřívější tvrzení o nálezu na mozku, který se časem rozplyne.

Doklady, které Iveta nechala doma, prý doktoři nevyžadovali; údajně jim stačil slib, že jim Macura nacionále zpěvačky pošle později.

Na závěr nám Macura, který je nyní nejhledanějším člověkem republiky, odpověděl na otázku, jak to řeší s Ivetiným alkoholismem (prý nesmí přestat pít, jinak zemře) a její snahou za každou cenu sehnat si něco k pití. „Některé věci asi budou pravda. Ten alkohol je právě velký problém. To zkoumám, jak řešit, a je to vážně potíž,“ dodal na závěr Macura, který se snad konečně vzpamatoval a začne s policií komunikovat, aby neohrozil svou svobodu.

Reklama

Další články

Načítám