Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ať už má kdokoli z nás na Josefa Rychtáře (65), muže, který dokáže vyletět jako čertík z krabičky a fyzicky napadnout nebo pozurážet klidně i vlastní rodinu, jakýkoliv názor, nedá se mu upřít, že vedle závislačky Ivety Bartošové (†48) vydržel enormně dlouhou dobu a měl s ní svatou trpělivost. Říčanský podnikatel Super.cz přiznal, že drtivá většina našich článků o alkoholismu jeho bývalky byla pravda, navíc nám popsal, kvůli čemu vlastně došlo k dramatickému rozchodu, po němž si zuboženou umělkyni převzal její podporovatel Zdeněk Macura (49). „Vyhrožoval jsem jí, že jí zlomím ruku, pokud se mi dál bude snažit ukrást prášky,“ přiznal Rychtář.

„Za dva roky, co jsem byl s Ivetou, jsem ji nikdy neuhodil. K jejím modřinám bych se mohl vyjadřovat, ale podstatné je, že nebyly zapříčiněné mou osobou,“ odstartoval Rychtář svou zpověď v reakci na náš článek o jeho rozchodu s Ivetou.

Rychtář musel potupně uznat, že se naše články o tom, že je jeho expartnerka nemocná alkoholička, zakládaly vždy na pravdě. „Nechci Ivetě ubližovat a špinit ji, ale konstatuji, že docházelo k tomu, že za mými zády, v mé nepřítomnosti, si došla něco koupit, a když se mi to podařilo najít a vylít jí to, v tu chvilku jsem byl zlej,“ lituje se Josef, který nám dokonce plakal do telefonu.

Ten očekává, že Bartošová vyleze s historkou, jak jí chtěl zlomit ruku. Uznává, že je to pravda pravdoucí. „Alkoholická závislost je nebezpečná, navíc v kombinaci s prášky. Stalo se, že dostala na předpis léky, konkrétně diazepam (sedativum) a ještě jeden. Měla ale určité dávkování a tak jsem je schoval, aby se nepředávkovala. V noci ve tři ráno se jich začala dožadovat, a protože byla v nevhodné formě, snažila se mi dostat pod polštář a prala se se mnou. Proto jsem jí řekl: ‚Ještě jednou mi tam sáhneš a zlomím ti ruku‘,“ přiznává Rychtář s tím, že šlo jen o slovní výhrůžku. Svoje jednání přiznal i synovi Ivety Arturovi.

O tom, co se nyní děje s Ivetou, která se možná nenávratně řítí do záhuby, nikdo nic netuší. Její „zachránce“ Zdeněk Macura má vypnutý telefon, dušoval se ale, že ji odveze do Rakouska nebo rovnou k moři.

Reklama

Další články

Načítám