Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes třiapadesátiletý americký herec Val Kilmer platil v 80. letech za krasavce, kterému ženy padaly k nohám. Jeho pověstný úsměv a dolíčky ve tváři jim nedaly spát. Jenže čas je neúprosný a na Kilmerovi se podepisuje výrazněji, než na jeho hereckých kolezích, a to především kvůli nabraným kilogramům.

Dodnes velmi aktivní herec, který se jen letos podílí na sedmi filmech, se dostal mezi hollywoodskou smetánku po úspěchu bláznivé komedie Přísně tajné! z roku 1984. Jen o rok později se blýsknul v romantické komedii Skutečný génius a po dalším roce o něm díky Top Gunu s Tomem Cruisem věděl už celý svět.

Navzdory své popularitě u dámského publika se Kilmer na vrcholu slávy usadil s anglickou herečkou Joanne Whalley, s níž strávil v manželství osm let. Počali spolu dvě děti - dceru Mercedes a syna Jacka. V roce 2011 koupil 600 akrový ranč v Novém Mexiku, kde chodí na túry, rybaří a chová bizony. Kilmer se tam rovněž věnuje skládání hudby. V roce 2007 dokonce vydal desku.

Skutečného uznání se Kilmer dočkal ve filmu The Doors, kde ztvárnil hlavní roli samotného Jima Morrisona, který založil legendární stejnojmennou kapelu. S Kurtem Russelem pak exceloval ve westernu Tombstone nebo thrilleru Nelítostný souboj.

Reklama

Další články

Načítám