Hlavní obsah
Článek

Je co do počtu diváctva nejúspěšnějším českým režisérem, všichni chytří v branži mu jdou na ruku, ale ani on ještě neumí poručit větru, dešti! Řeč je o Zdeňku Troškovi (70), který donedávna natáčel druhý díl veleúspěšné komedie Babovřesky. Filmování velmi zkomplikovaly červnové rozmary počasí. Nejdříve záplavy a zimy, pár dní na to zase teploty šplhající se ke čtyřicítce!

„V tomto filmu nám málem čáru přes rozpočet udělalo děsivé počasí. Nikdo nečekal, že červen bude takhle katastrofický. Záplavy, deště, strašlivé zimy… Před čtrnácti dny jsme měli otevřenou kapličku v Dubčicích. Dali jsme tam teplomety a staré dámy, které v Babovřeskách hrají, tam seděly zahalené do prošívaných bund, vlňáků a dek a hřály se,“ vyprávěl nám Troška.

Čtrnáct dní poté už bylo vše naopak. „To jsme měli opět kapličku otevřenou, aby se babky chladily v tom úmorném vedru,“ tvrdí režisér filmů jako Bota jména Melichar, trilogie Slunce, seno, Princezen ze mlejna nebo dvou dílů Z pekla štěstí.

A o čem dvojka Babovřesek vlastně bude? „Příběh jedničky skončil tím, že drbna Horáčková píše dopis své sestře a zahlédne z okna, že na návsi zastaví auto, z něj vystoupí tři chlapci s hokejkami. Druhý díl začíná tím, že se dozví, že jde o slavné hokejové mistry. Napadne ji, že by jim mohla vnutit svou vnučku,“ popisuje nástřel děje režisér a všechny zve do kina 20. února příštího roku na premiéru.

Reklama

Další články

Načítám