Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Holčička na fotce je česká herečka, která se už odmalička věnovala závodně sportovní gymnastice. Velmi nároční rodiče ji vedli k přísné disciplíně. Kariéru úspěšné gymnastky zastavilo až těžké zranění a neustálé hubnutí, které vedlo k mentální anorexii.

Nepříjemnou nemoc dokázala překonat a vrhla se na kariéru herečky, kterou později vyměnila za práci kostýmní výtvarnice. Provdala se za o dvacet let staršího známého režiséra, jenž ji obsadil do většiny svých filmů, ve kterých se nestyděla svlékat. Poznali jste ji?

Simona Chytrová se narodila 13. července 1962 v Hradci Králové. Byla jedináček a velmi nároční rodiče vedli svou jedinou dceru už od útlého věku ke sportovní gymnastice. Netrvalo dlouho a malá Simona začala díky nespornému pohybovému talentu vyhrávat závody.

Pod vedením slavné Věry Čáslavské se v patnácti letech dostala až k titulu mistryně republiky. Pak však nastal v jejím životě velký zlom. Nejprve si poranila páteř a nebylo vůbec jisté, že začne znovu chodit.

Později začala mít problém s příjmem potravy. Aby si udržela požadovanou váhu, trpěla hladem. S hubnutím to však natolik přeháněla, až se nakonec dostala do ohrožení života. Porucha příjmu potravy způsobila, že zhubla až na nebezpečných dvaatřicet kilogramů.

S mentální anorexií se nakonec dokázala vypořádat a kariéru sportovní gymnastky vyměnila za dráhu herečky a kostýmní výtvarnice.

Osm let působila u Jiřího Suchého v divadle Semafor. Za zlomový okamžik jejího života lze považovat seznámení s režisérem Vítem Olmerem, za kterého se Chytrová provdala a má s ním syna. Olmer ji obsadil do většiny svých filmů.

Diváci si ji pamatují například coby stydlivou Klárku z lehce erotických snímků Playgirls I a Playgirls II. V současnosti se Simona Chytrová kromě práce kostýmní výtvarnice věnuje s manželem společnému podnikání. Ve filmu si naposledy zahrála ve snímku svého manžela Vůně kávy.

Reklama

Další články

Načítám