Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dáma ve svatebních šatech je známou českou, především seriálovou herečkou, která má za manžela syrského režiséra, s nímž má dceru, jež taktéž patří mezi naše známé herečky a dříve chodila se současným manželem modelky Agáty Prachařové. Sympatická herečka se před několika lety dozvěděla, že má rakovinu prsu. Nevzdala se však a těžkou nemoc porazila. Poznali jste ji?

Dívkou ve svatebních šatech je herečka Lenka Termerová (65), kterou diváci mohou každé úterý a čtvrtek vídat na televizních obrazovkách v novém seriálu Doktoři z Počátků, v němž si Termerová zahrála roli vesnické majitelky konzumu Josefky.

Jako malá holka prý Termerová chtěla být důchodcem jako její děda, ale nakonec se naštěstí vrhla na herectví. Do povědomí diváků se dostala zejména díky televizním seriálům. Zahrála si například koktající prodavačku Jiřinku v Ženě za pultem, češtinářku Novákovou v Životu na zámku či Jiřinu Rubešovou v seriálech Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. A právě tato role jí vynesla obrovskou popularitu.

Termerová je vdaná za syrského režiséra Morise Issu, s nímž má dceru Marthu Issovou, taktéž úspěšnou herečku. A právě se svou dcerou Marthou se potkala v dramatu Děti noci, za něhož získala Českého lva v kategorii herečka ve vedlejší roli.

Lenka Termerová si v posledních letech prošla těžkým životním obdobím. Lékaři jí roku 2009 diagnostikovali zhoubný nádor na prsu. Herečka se však nevzdala a se zákeřnou rakovinou bojovala. Podstoupila léčbu, při níž přišla o vlasy, a stáhla se do ústraní. Po třech letech ale svůj boj s těžkou nemocí zvládla, znovu začala hrát a těšit diváky na televizních obrazovkách.

Reklama

Další články

Načítám