Hlavní obsah
Článek

Autor Dětí ráje Sagvan Tofi (59) dorazil s pořádným zpožděním na večírek ke konci divadelní sezóny, který uspořádali producenti veleúspěšného muzikálu. Sagvan se překvapivě neopil nikde jinde, jednoduše si dal doma šlofíka.

„Usnul jsem,“ řekl Tofi, když se konečně objevil mezi svými kolegy. A dodal, že kromě toho, že je hodně unavený, pokouší se o něj viróza. I s ní odehrál poslední víkendová představení Dětí ráje, kde mu v publiku tleskala i Lucie Bílá (58).

Zpěvačku by Sagvan rád viděl ve svém dalším muzikálu. „Kdyby tu byla role pro Lucku, tak bych s ní samozřejmě rád spolupracoval. Ovšem ani výborná hvězda nezachrání blbý muzikál. Důležitý je příběh a pocit lidí,“ tvrdí Tofi.

A příkladem jsou právě Děti ráje. „Napsal jsem muzikál, kterému nikdo nevěřil. Neměli jsme slavné herce, žádného Pepu Vojtka nebo Petra Koláře, ostatní produkce jim dokonce zakazovaly chodit na naše castingy a my jsme nevěděli, jaký to bude. Výborný režisér Petr Novotný skoro ani neznal písničky Michala Davida. Nikdo tomu nevěřil a stal se zázrak. Už pět let hrajeme, lidi chodí a až se po prázdninách vrátíme, tak napočítáme už 400 představení. I Lucka Bílá podle mne trochu koukala. Asi dosud nevěnovala moc pozornosti tomu, že nějaké Děti ráje vůbec jsou. A tolik představení – ve vší úctě k ní – ani muzikál Carmen neměl. Musíme být pokorní, ale ve vší skromnosti je nutno zvolat: Sláva autorovi!" směje se Sagvan.

Sagvan dobře ví, že teď všichni čekají na to, co dalšího vytáhne ze svého skladatelského šuplíku. Najednou totiž dostává nabídky ke spolupráci. On si ale s novým kouskem dává na čas. „Můžu vysmahnout Děti ráje dvojku, a to levou zadní, ale neudělám to, protože si to nechci pokazit a zažít třeba komentáře, že to není tak dobrý. Dám si na čas, a přestože jsem líný, jakmile se do něčeho nového pustím, tak to zase bude 'když už, tak už'," upřesňuje.

A jestli by do muzikálu někdy obsadil svou dceru, která doma ve třech letech pořád tancuje a vyžaduje pouštění desky s Dětmi ráje? „Muzikál poslouchá pořád, chodí i do divadla a má tu všechny ráda a oni ji taky. Nejsem ale vůbec příznivcem toho, že bych napsal roli přímo pro ni. Ať dělá to, v čem bude dobrá. Když bude dobrá pianistka, bude hrát na piano, když bude dobrá teniska, bude hrát tenis. Nechci nikoho do ničeho nutit, já jsem se k herectví taky dostal náhodou. Divadlo už jsem vůbec nechtěl hrát a teď jsem nadšený,“ uzavřel Sagvan Tofi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám