Hlavní obsah
Článek

V reality show Hlas Česko Slovenska zpěvák Norbert Peticzky exceloval a našel si hodně fanoušků. Mladík, který koketoval s Darou Rolins, se sice dál věnuje hudbě, zároveň se ale chystá nechat si sáhnout na svou mužnou chloubu. A není to kvůli nemoci. Obřízku chce podstoupit na základě zážitku, který ho doslova ohromil!

„Vážně přemýšlím nad konvertováním na židovskou víru. Čtrnáct dní na dovolené v Izraeli bylo inspirujících po každé stránce. Rodina, Jeruzalém, Mrtvé moře... Ale nejvíc mě uchvátilo, jací jsou Židé jako lidé. Jejich otevřenost, přímost, to, jak si spolu povídají u pokladny v supermarketu,“ svěřil se uchvácený Norbert, kterému je židovská víra coby křesťanovi velmi blízká.

Hned po návratu do České republiky se rozhodl změnit svůj život a přístup k němu. „I přesto jsem si uvědomil, že to nejdůležitější, co chci dělat, je hudba, třebaže je to v Česku těžké a rádia nejsou nakloněna lidem, které netlačí velká vydavatelství,“ říká posmutněle Peticzky, který se ale nevzdává. I co se týče konvertování na židovskou víru.

„Je to náročný proces a vrtá mi pořád hlavou, jestli do něj jít nebo ne. Potřebuju ale ještě trochu dospět, abych to mohl celé podstoupit. To totiž není jen o mně, ale i o celé domácnosti a košer stravě,“ říká Norbert, kterému by ale bylo líto, kdyby pro něj coby pro Žida ztratily smysl Vánoce.

Peticzky mezi dumáním o Židech nezahálí. Tvrdě pracuje, připravuje nový projekt se svou kapelou a už ve čtvrtek s Monikou Bagárovou v pražském Queen's music clubu pořádá od osmi hodin večer malý komorní koncert na podporu pražské ZOO poničené po povodních.

Reklama

Další články

Načítám