Hlavní obsah
Článek

Houslista Pavel Šporcl je takříkajíc dítě štěstěny. Poté, co na podzim rozšmelcoval své drahocenné housle na koncertu ve Velkých Bílovicích a následně mu byly spraveny, je nyní pro změnu zapomněl v taxíku v Paříži, kde vystupoval společně s Gipsy Way na tamním hudebním festivalu.

„Asi tomu nebudete věřit, ale před pár dny jsem zapomněl v taxíku své housle. Stalo se to ve chvíli, kdy mě společně s kluky z Gipsy Way odvážel z letiště na koncert hodinu od Paříže. Když jsme vystoupili a došli k sálu, zeptal se Nikola, kde mám housle? A já na to, že v taxíku!“ popsal okamžiky hrůzy Pavel Šporcl.

Okamžitě se spustila záchranná akce. Naštěstí se jednalo o taxík najatý festivalem, takže se organizátoři dopátrali řidiče, který během deseti minut housle v hodnotě tří set tisíc korun přivezl a vrátil je zapomnětlivému majiteli. „Měli jsme hodně věcí a já housle odložil mezi sedadla. Ale bylo to perných deset minut čekání, něco takového se mi nestalo deset let. Příště snad zapomenu hlavu,“ dodává s úsměvem světoznámý houslista.

Pavel Šporcl má před sebou nabité léto. Již tuto sobotu vystoupí v rámci festivalu Smetanova Litomyšl s filharmonií Bohuslava Martinů, tradičně zavítá do Znojma na zdejší Hudební festival a bude hrát také na mnoha místech v zahraničí. Jsme zvědaví, jestli nás opět nepřekvapí zprávou, co v rámci těchto vystoupení poztrácel nebo si zničil.

Související témata:
Housle

Reklama

Další články

Načítám