Hlavní obsah
Článek

Modelka Lucie Křížková (39), dříve Váchová, pózuje na fotografii s těhotenským bříškem, u kterého naslouchá cizí muž a na jiných snímcích pózuje s narozeným dítětem. Onen muž ale rozhodně není její manžel David. Jak si tyto obrázky vysvětit?

Ve skutečnosti Lucie nenahradila svého manžela za jiného sportovce Petra Koukala, ale fotografie jsou součástí kampaně, která má za cíl upozorňovat muže na riziko neplodnosti, jež může způsobit rakovina. Není žádným tajemstvím, že právě zmíněný olympionik bojoval s tímto zákeřným onemocněním. Koukal chce ve spolupráci s centrem asistované reprodukce upozornit na možnost zmrazení spermií a zachování reprodukčních schopností.

„Z vlastní zkušenosti vím, že když už se člověk dostane do zdravotních problémů, je nesmírně důležité myslet nejen na přežití a uzdravení, ale zároveň se dívat dopředu – ať už je to návrat do vrcholového sportu nebo založení vlastní rodiny. Rád bych, aby kampaň, kterou jsme s Lucií nafotili, toto tabu pomohla částečně odbourat. Rakovinou nic nemusí končit – po vyléčení naopak může začít nový život v podobě založení vlastní rodiny,“ říká Koukal.

Jeho slova doplňuje jeho partnerka z kampaně. „Jako matka ročního chlapečka vím, že mít dítě je dar. A tuto šanci by měli mít všichni – bez ohledu na to, zda to například kvůli okolnostem zdravotního charakteru jde či nejde přirozenou cestou. Věřím, že kampaň podpoří informovanost a pomůže i dalším lidem k tomu, aby mohli mít děti.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám